De hele wereld om ons heen verandert in hoog tempo en dat is soms lastig bij te houden. Als ondernemer en als mens moet je flink de pas erin houden om de rest bij te houden of op zijn minst niet achterop te raken. Dat vraagt veel van je, soms zelfs te veel…

Stel je voor dat je innerlijke wereld ook zo snel verandert, je gedachten, je gevoelens, je duiveltjes… Alles gaat in een rotvaart en voelt als totale chaos. Zo voelen mijn laatste paar weken. Ik zei al eerder dat je als ondernemer aan je persoonlijke groei en ontwikkeling moet werken. Stilstand is achteruitgang! Maar zoals het de laatste paar weken gaat is erg heftig. Hoe dat komt? Ik ben druk bezig met die ‘verplichte’ zelfontwikkeling. Ik duik dieper en dieper mezelf in om tot de kern te komen. Dat is een mooi proces, maar vooral heel heftig en rauw. Allerlei oude verhalen komen naar boven, oude pijnlichamen worden geactiveerd en het kleine meisje in mij gedraagt zich als een kleuter.

Waarom ik dit met je deel? Omdat dit ook bij ondernemen hoort, wat zeg ik, bij het leven. Wanneer je naar binnen durft te kijken ontstaan de mooiste dingen. Wanneer je je hart volgt wordt je leven mooier. Wanneer jij op nummer 1 staat gaat het leven, en je business, als vanzelf. Dat is wat ik wil voor mezelf, een leuk en makkelijk leven en een business die voor mij werkt. Dat houdt in dat ik aan mezelf moet werken, dat ik in mezelf moet investeren en dat ik alle oude rotzooi eindelijk mag (ik heb het woord ‘moeten’ uit mijn vocabulaire verbannen, maar die past hier beter) opruimen en vrijuit ga leven!

En dus ben ik veel aan het schrijven, aan het brainstormen, aan het voelen, aan het huilen en aan het uitrusten van alle innerlijke processen. Het is een flinke klus, maar het is het meer dan waard. Mijn leven en business passen volledig bij mij. Ik leef en werk op mijn voorwaarden. En ja, dat houdt in dat ik vaak alles opschud, dat ik mijn diensten weer eens aanpas, dat ik mijn agenda nog eens kritisch bekijk, dat ik afspraken verplaats of afzeg, maar ik blijf wel dicht bij mezelf. Ik leef mijn waarheid en dat is alles wat telt. Dat zou jij ook moeten doen! Probeer maar eens!