Run jij je bedrijf of runt je bedrijf jou? Deze vraag wil ik eens wat uitgebreider met je bekijken. Op het eerste gezicht zal iedere ondernemer zeggen dat zij haar bedrijf runt, want zij bepaalt wat er gebeurt, zij bepaalt het aanbod, zij bepaalt haar werktijden, zij bepaalt met wie ze werkt, en ga zo maar door. Ook zal ze zeggen dat dit de vrijheid is waarvoor ze is gaan ondernemen, want hé, ze bepaalt immers alles zelf!

Maar als je verder gaat kijken, is dat dan nog steeds zo? Ben jij dan écht degene die aan het roer staat?

  • Werk je alleen met de aller-allerleukste klanten?
  • Is er voldoende tijd voor je gezin?
  • Is er voldoende tijd voor ontspanning?
  • Komt er genoeg geld binnen?
  • Word je nog altijd wild enthousiast van je eigen aanbod?

Wanneer jij alleen maar ‘ja’ hebt geantwoord, dan ben jij echt de baas. You go girl!! Wanneer er een nee-tje tussenstaat is er ruimte voor groei. Groei die jou dichter bij jezelf brengt. Want hoe dichter jij bij jezelf staat, hoe krachtiger jij je voelt om écht de baas te zijn over alle aspecten in je leven en business. En hoe dat leven er dan uitziet is voor iedereen anders en dat is maar goed ook. De vragen in deze blog zijn wel een uitnodiging om eens goed na te denken en te voelen over hoe jouw ideale situatie eruit ziet. Hoe ziet jouw ideale week eruit? Hoe ziet jouw ideale dag eruit? Met wie wil je werken? Wat wil je doen? Hoeveel winst wil je behalen? Mooie en krachtige vragen om dichterbij die kern te komen en dichterbij de positie waarin je écht de baas bent over je leven en business.

En aangezien we allemaal geboren zijn om liefde en overvloed te ervaren, wat weerhoudt jou ervan om dit ook echt te gaan ervaren? Wat weerhoudt jou ervan om de baas te zijn over je eigen leven en business? Ik houd van deze vragen. Het drukt je met de neus op de feiten. Ze doen een beetje pijn wanneer je ze beantwoordt, maar ieder antwoord dat je durft te geven brengt je dichter bij jezelf. Ieder antwoord heelt een stukje onverwerkt verleden.

Naast deze innerlijke avonturen kun je dit ook hartstikke praktisch aanpakken. Wat moet er in jouw business gebeuren zodat je wél de baas bent? Wat kun je automatiseren? Wat kun je delegeren? Wat ga je niet meer doen? Wat kun je slimmer doen? Waar kun je meer geld voor vragen? Wat kun je doen om meer mensen te bereiken? Het grootste gedeelte van je businessstrategie draait om innerlijk werk, maar we mogen zeker de kracht van puur praktische ondersteuning niet vergeten. Daarmee kun je het jezelf absoluut heel veel makkelijker maken! Je maakt tijd vrij door te automatiseren wat je nu handmatig doet. Je creëert een online programma wat vol automatisch draait, zodat je een passieve inkomstenstroom opbouwt. Je delegeert werk aan een VA of PA. Je werkt met een business buddy of coach aan je strategie.

Word de baas en blijf de baas! Go, go, go!