Vanmorgen trapte ik er weer bijna in: de dag meteen volle bak starten zonder na te denken over hoe ik wil dat mijn dag verloopt, wat ik eruit wil halen. Kun je dat bepalen dan, hoor ik je denken. Jazeker!

De kracht van woorden

Dat is waar het mee begint namelijk. De kracht die woorden hebben is onbeschrijfelijk groot! En dus mag je ze voorzichtig gebruiken. Nadenken over de woorden die je gebruikt. Je hersens nemen namelijk ieder woord voor waar aan: positief en negatief. Dus ik zet ze graag in om mijn leven en business ten goede te veranderen. Door mijn woorden zorgvuldig te gebruiken bepaal ik de koers van mijn gedachten, van mijn gevoelens, van mijn acties, van hoe ik denk over mezelf en hoe ik denk over de ander.
Zo vermijd ik graag de woorden ‘moeten’ en ‘maar’. Ze impliceren druk, onmogelijkheid en dat ik iets doe voor een ander. Wanneer ik hoor dat ik deze woorden in de mond neem herhaal ik de zin met andere woorden. Ik train bewust mijn gedachten om anders te gaan denken, want dat werkt door in alle gebieden van mijn leven.

En vanmorgen vergat ik dus bijna om de kracht van woorden in te zetten. Ik vergat bijna om te journallen: schrijven over hoe ik wil dat mijn dag verloopt én over al het andere in mijn leven. Door daar dagelijks bij stil te staan en bewust aandacht aan te geven creëer je jouw leven. Het leven mag your way.

En mijn business dan?

Ook die mag your way. Juist in je business is het slim om dit toe te passen. Wanneer jij dingen op jouw manier doet, volgens jouw regels, dan zit je volledige energie erachter. En die energie zorgt voor magnetische aantrekkingskracht op je klanten. Zij voelen die energie. Zij zien jou het ‘goede’ voorbeeld geven. En daarom mag je alle standaard strategieën de deur uit gooien, die werken niet voor jou. Jij mag het met je energie doen. Daar zit jouw business-werk! Het innerlijke werk doet meer dan alle strategieën bij elkaar. Natuurlijk mag je putten uit het standaard pakket, daar is niks mis mee. Maar VOEL vervolgens heel goed wat bij jou past, want dat past ook bij je klanten.

De uitdaging die ik nu aan je voorleg is de volgende: kijk eens kritisch, eerlijk en open naar je business. Waar gaat het niet zoals jij écht wilt? Waar laat jij dingen bepalen omdat ‘het zo hoort’? Wat doe je liever niet meer? Waar zou je meer van willen doen? Wat mag jij over jezelf geloven om de dingen op jouw manier te doen? Wie mag je zijn?

Krachtige vragen die je verder brengen. Je mag me hieronder je antwoorden laten weten als je dat wilt, als ‘bewijs’ naar jezelf dat je jouw business wilt laten groeien en laten slagen. Ik denk ook graag met je mee wanneer je voelt dat je vastloopt. Boek een gratis call van 30 minuten en dan kijken we samen waar de kink in de kabel zit.