In september was ik op retraite in Frankrijk. Daar, onder een stralende zon, kwamen ineens al mijn verhaallijnen samen. Verhaallijnen waarvan ik dacht dat ze nooit samen konden komen. Verhaallijnen die ik dus altijd gescheiden hield. In dit blog neem ik je mee op reis. Mijn reis. Ik deel mijn verhaal. Met de intentie om je te inspireren. Om je te laten zien wat er mogelijk is. Om je herkenning te laten voelen. En om je uit te nodigen stil te staan bij jouw reis.

Hier gaan we…

Ik ben altijd zoekende geweest: wat wil ik doen? Waar word ik blij van? En die vragen waren altijd werk gerelateerd, want er moest carrière gemaakt worden. De rest vond mijn hoofd minder interessant. Die sociale ladder beklimmen en status behalen, daar ging het om!

Als afgestudeerd docent geschiedenis wist ik al snel dat ‘m dat niet ging worden. Het onderwijs gaf me letterlijk buikpijn. Dus stapte ik naar het uitzendbureau met de mededeling: ‘ik wil een baan. Maakt me niet uit wat, als het maar niet in het onderwijs is.’ Dit bracht me naar UWV waar ik uitkeringen ging vaststellen en betalen.

De functie was oké-ish. De collega’s waren leuk. En, thank God, was er veel ruimte tot zelfontwikkeling. Ik mocht al snel nieuwe collega’s gaan opleiden. Ik mocht een management traineeship gaan doen. Ik deed een loopbaantraject. Maar het zoekende gevoel bleef.

En dus zocht ik verder. Groef ik dieper.

Vanuit mijn interesse voor geschiedenis en kunst begon ik musea aan te schrijven om vrijwilligerswerk te doen in de hoop zo een baan aangeboden te krijgen. Dat wierp z’n vruchten af. Ik mocht vrijwilligerswerk komen doen.

En ineens was die baan was er ook.

Ik was in de 7e hemel toen ik mocht beginnen als educatief medewerker. Dat enthousiasme veranderde iets te snel weer in het zoekende gevoel. Ik voelde me niet op mijn plek. Ik voelde niet dat ik een bijdrage leverde aan het museum.

Toen ik tijdens mijn zwangerschapsverlof te horen kreeg dat mijn contract niet verlengd werd deed dat pijn. Maar achteraf gezien voelde ik ‘m al aankomen en bleek dit mijn grootste cadeau te zijn. 

Het zette me in een grote lege ruimte neer waarin alles mogelijk was. Prachtig en doodeng tegelijk.

Met 2 kleine kinderen thuis was ik me bewust van het feit dat ik iets wilde gaan doen waar ik écht blij van werd. Ik wilde niet zomaar van huis gaan. Dan bleef ik liever bij hen.

Al zoekende en scrollende kwam een advertentie voorbij: ‘Wil jij vanuit huis werken, je eigen tijden bepalen en er zo altijd kunnen zijn voor je kinderen? Start dan met de opleiding tot VA.’ Ik was om. Dit was ‘t! Wie had dat gedacht, ik ondernemer…

In 3 maanden kreeg ik alle ins en outs van het ondernemerschap geleerd. (Dat dacht ik tenminste, want boy wat is er nog veel bijgekomen.) Met de oefeningen die we kregen ontdekte ik waar mijn hartje sneller van ging kloppen: ondernemers helpen om weer te kunnen stralen, om weer te doen waarom ze waren begonnen met ondernemen, om hen meer vrijheid, rust en ruimte te geven. Mijn slogan werd: So you can Shine.

Mijn aanbod en ik vlogen alle kanten op en ik maakte een enorme leercurve mee. Ik ging van social media beheer naar tekstschrijven, naar events organiseren, naar websites bouwen, naar online leeromgevingen bouwen, naar e-mailmarketing, naar automatiseren van processen en allerlei combinaties daarvan.

Al snel voelde dit ook niet meer kloppend. Je denkt misschien: alweer?!? Maar lees door, het komt goed! Alhoewel ik toen ook regelmatig dacht dat het nooit goed zou komen…

Wat er gebeurde was dat ik al snel voelde dat ik wilde gaan coachen. Vanaf de start van mijn ondernemerschap had ik zo’n gigantische persoonlijke groei doorgemaakt, vooral op spiritueel vlak, die wilde ik delen met de mensen. Ik gunde iedereen dat gevoel van vrijheid, vertrouwen en rust en riep te pas en te onpas dat ik dé oplossing had. Dat ik hiermee mensen alleen maar afstootte leerde ik later…

Maar coachen dus… Hoe ging ik dat aanpakken?

Door weer een coach in de hand te nemen.

Vanaf de start van mijn ondernemerschap heb ik mij laten coachen. Ik geloof er heilig in dat dit dé manier is om verder te komen in het leven en in het ondernemerschap. Zelf zie je jouw blinde vlekken niet en ga je rondjes lopen waardoor je vast komt te zitten.

Ik heb heel veel geïnvesteerd in coaching. Vol vertrouwen dat het mij verder zou helpen en dat het mij omzet zou opleveren. En heel eerlijk: de eerste € 20K leverde me geen euro extra omzet op, niks, noppes, nada! Wat het me wel opleverde was zelfkennis, zelfliefde, zelfacceptatie, kennis over marketing, kennis over sales, kennis over strategie, verdieping van mijn spiritualiteit, technieken voor lichaamswerk, een podcastshow, business buddy’s EN een aanbod dat steeds beter bij me paste.

Ik ging dus coachen en wilde helemaal stoppen als VA. Mijn eerste programma draaide 100% conversie, iedereen zei JA! Het was echt fantastisch om te doen en nog iedere dag ben ik dankbaar dat ik mocht bijdragen aan de life changing momenten en keuzes die daar plaatsvonden. Het gevoel dat je weet dat jij levens verandert is niet in woorden te beschrijven. Hier wilde ik meer van! Dus lanceerde ik hetzelfde programma nog een keer!

Krekels

En deed ik meer aanboden. Ik was helemaal enthousiast! Mij kregen ze niet klein. En weer…

Krekels

Dat was het teken dat er iets nog niet klopte. Want als het klopt dan stappen mensen in. Iets met alles is energie, daar zal ik je nu niet mee lastigvallen.

En toen was daar een retraite in de Franse zon. Bovenop een berg met een fantastisch uitzicht. En daar kwam alles samen. De tranen van geluk lopen over mij wangen nu ik dit typ. Ineens was de puzzel compleet. Ik hoefde niet te kiezen. Ik hoefde niet te zoeken. Ik mocht alle petjes combineren.

Ik ben niet alleen maar VA.
Ik ben niet alleen maar coach.
Ik ben niet alleen maar spiritual healer / sjamaan / lichtwerker / nature / witch.
Ik ben niet alleen maar opsteller. 

Ik ben het allemaal. En dus mag mijn aanbod bestaan uit al deze onderdelen.

En daarnaast ben ik ook nog moeder, vrouw, vriendin, dochter, levensgenieter, sporter, boekenlezer, wandelaar, yogi, mens, vakantiewoning-verhuurder en zoveel meer. 

Het leven is en-en. Mijn zoektocht maakte mij dit meer dan helder. Nu sta ik op een punt dat het klopt.

Ik ben Vicky en ik neem jou mee op reis naar de volgende versie van jezelf, als mens en als ondernemer. Ik kan jou geven wat je nodig hebt, want mijn toolbox puilt uit met kennis, wijsheid, techniek en praktische vaardigheden. I am an all inclusive package. 

En die slogan, ‘So you can Shine’, klopt nog steeds als een bus!

De hele wereld mag gaan stralen. Iedereen zichzelf. Iedereen gelukkig.

Let’s go!

Mag jouw verhaal (verder) geschreven worden? Mag de plottwist in jou zichtbaar worden voor de buitenwereld?
Are you ready to shine?

Boek nu jouw Match call en start vandaag nog!