Over waarom je dit als eenpitter juist moet doen!

Automatiseren klinkt groot en ingewikkeld, alsof het alleen is weggelegd voor grote bedrijven met grote budgetten. Ik ga je vertellen waarom het tegenovergestelde ook hartstikke waar is!

Alleen is maar alleen

En dus wil je jouw tijd inzetten voor die dingen die jou omzet opleveren. Inschrijvingen verwerken voor je e-maillijst, toesturen van ‘huiswerk’ op het juiste moment, opvolgen na een webinar, allemaal zaken die jou niet direct omzet opleveren. Een betalende klant, die levert jou geld op. En dus wil je jouw beschikbare tijd besteden aan het daadwerkelijk begeleiden van deze mensen, op welke prachtige manier jij dat ook doet.

Automatiseren is gemak

Want jij hoeft ineens een heleboel dingen niet meer te doen. Die vrijgekomen tijd kun je besteden aan het creëren van nieuw aanbod of het begeleiden van extra klanten. Of misschien heb jij juist heel erg behoefte aan meer vrije tijd om te ontspannen of door te brengen met je kinderen, dan kun jij je extra vrijgekomen tijd daaraan besteden.

Meten is weten

Een goede automatisering geeft inzicht, omdat je de juiste dingen meet. Na verloop van tijd weet je precies wat het beste werkt bij jouw klanten, want dat hebben we allemaal uitvoerig getest. Je weet wanneer mensen kopen, je weet wat mensen kopen, je weet hoeveel aanmoediging ze daarvoor nodig hebben, je weet welke aanmoediging werkt en welke niet, en ga zo maar door. Je hele customer journey wordt geoptimaliseerd en daar pluk jij de vruchten van. En je klanten natuurlijk ook, lees de volgende alinea maar!

Mensen kopen van mensen

Automatiseren klinkt heel onpersoonlijk en als mensenmens wil je dat koste wat kost voorkomen. Jij wilt dat mensen zich gehoord en gezien voelen en dat ze zich thuis voelen bij jou. Laat dat nou allemaal in te regelen zijn! Datzelfde inzicht van meten is weten kun je ook toepassen op een super persoonlijke e-mailmarketingstrategie. Met labels en voorwaardes krijgen jouw fans en klanten alleen die mails die op hen van toepassing zijn.

Zo zie je maar, dat automatiseren ook voor een eenmanszaak heel waardevol kan zijn. Wil je meer weten? Lees dan mijn aanbod rondom automatiseren of neem contact met me op.